اوحدی: حقوق شهدای غیرنظامی در هیئت دولت تعیین تکلیف می‌شود تأکید رئیس بنیاد شهید بر مستندسازی دقیق از زندگی شهدای جنگ ۱۲ روزه افتتاح مشترک سامانه سجا بین ایران و عراق برای تسهیل تردد زائران رئیس ستاد اربعین عراق: تأمین امنیت زائران برای ما در اولویت قرار دارد افتتاحیه مدرسه دارالعلم در حرم امام‌رضا(ع) توقیف یک تریلی با راننده ۱۳ ساله شهادت ۳۴ دانش آموز ایرانی به دست رژیم کودک کش اسرائیل در جریان جنگ ۱۲ روزه + تصاویر و اسامی مشهد در آستانه میزبانی از جمعیت میلیونی زائران در دهه پایانی صفر ۱۴۰۴ | ثبت‌نام ۴۵۰ کاروان پیاده تا امروز (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیام آیت‌الله سیستانی در پی فاجعه الکوت عراق استقبال از پیکر «سردار شهید غلامحسین غیب‌پرور» در فرودگاه شیراز (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گذر از مرز مهران در کمتر از ۵ ثانیه | همه چیز برای زائران اربعین مهیاست لزوم اجرای طرح ملی احیای پیوند قرآن و مسجد همایش بانوان زینبیِ عرب‌زبان در حرم امام‌رضا(ع) برگزار شد زائران اربعین در چه رده سنی نیاز به مجوز ندارند؟ پیکر مطهر شهید «سید حسن حسینی‌نژاد» در مشهد تشییع می‌شود + جزئیات افزایش تعداد متقاضیان حوزه علمیه خراسان نسبت به سال ۱۴۰۳ کتابخانه مرکزی حرم رضوی، میزبان نشریات با محور «کودک، فلسطین و محرم» رویداد ملی «ایران برنده بازی» با محوریت مقاومت، ۶ میلیون مخاطب را جذب کرد روایت عاشورا بر روی نمادین‌ترین سازه‌های شهری ایران ایوان و مناره عباسی حرم مطهر امام رضا(ع) مرمت شد
سرخط خبرها

درس حسین (ع) گره گشایی است

  • کد خبر: ۱۵۱۷۰۴
  • ۰۵ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۷
درس حسین (ع) گره گشایی است
پربیراه نیست اگر بگوییم حسین هر کس به اندازه فهم خود اوست با اینکه حقیقت اباعبد ا...  (ع) را عالم و آدم از درک عظمت آن عاجزند.

تا اسم امام حسین (ع) را می‌شنویم، یاد کربلا می‌افتیم. اصلا برای سلام به حضرت، دست به سینه رو به کربلاییم. حق هم همین است. تکلیف زیست مومنانه را کربلایی نوشته اند. در منطق عشق نیز کربلا نه یک قطعه از جغرافیا در عراق بلکه نینوایی است که صدای نی هایش تا همیشه انسان را به «خود» می‌خواند. خود که حقیقتی است فراروی انسان.

البته هر انسان برای درک آن باید خویشتن را بشناسد. پربیراه نیست اگر بگوییم حسین هر کس به اندازه فهم خود اوست با اینکه حقیقت اباعبد ا...  (ع) را عالم و آدم از درک عظمت آن عاجزند. حقیقت او همان حقیقت پدرش علی (ع) است که پیامبر اعظم (ص) در شأنش فرمود، علی را کسی نشناخت جز من و خدا.

این کلام رسول صادق (ص) است: یا علی ما عرف ا... حق معرفته غیری و غیرک و ما عرفک حق معرفتک غیر ا... و غیری؛‌ای علی! خداوند متعال را نشناخت به حقیقت شناختش جز من و تو و تو را نشناخت آن گونه که حق شناخت توست، جز خدا و من.  حسین (ع) را هم در همین قاعده باید خواند. کسی او را نمی‌تواند چنان که حق اوست بشناسد جز ا... و رسول ا. او برای ما،  اما دریاست و همان حکایت جان فزای آب دریا را اگر نتوان کشید/ هم به قدر تشنگی باید چشید.

 نمی‌از این یم است که باعث تیمن و تبرک زندگی می‌شود. از آدم گوهر شب چراغی می‌سازد که هیچ شبی نمی‌تواند چشم بر آن ببندد حتی اگر ماه ولو به اندازه هلال از خاطرش هم گذر نکرده باشد.

فکر می‌کنم هر کدام از ما، به همان اندازه‌ای روشن می‌شویم که از نورانیت وجود امام حسین (ع) بچشیم. جامعه ما نیز به همان میزان نور می‌گیرد که رفتار حسینی را در کفه ترازو بگذاریم. این کلام اوست که فرمود: مَنْ نَفّسَ کُرْبَةَ مُؤْمِنٍ فَرّجَ اللّهُ عَنْهُ کُرَبَ الدّنیَا وَ الاخِرَةِ؛ هرکه گرفتارى مؤمنى را برطرف کند، خداوند گرفتاری هاى دنیا و آخرتش را برطرف مى‏ کند.  کلامی که باید کلمه به کلمه اش را به عنوان راهبرد اجتماعی، فرادید گذاشت. امروز بیش از همیشه به سیره‌ای چنین باید صورت جامعه را و سیرت خویش را زیبا کرد.

همین یک جمله کافی است از این دریا تا هم عطش از لب مردمان بزداید و هم خشک سالی عمیق شده در رفتار‌ها را چاره کند. نام امام حسین (ع) قبل از آنکه رمز جهاد باشد، رازگشای ساختن زندگی بر اساس اجتهاد ولایت است. اگر درست زندگی کنیم، یزید نمی‌تواند به ایمانمان بتازد و در سلامتمان تیغ اندازد. جامعه، زمانی به مصیبت می‌افتد که نتوانیم تصمیم‌های مصیب بگیریم. اگر رفتارمان به صواب باشد، راه خود باز می‌شود. به امام تأسی کنیم. گره از مشکلات هم بگشاییم تا جامعه عطر بهشت بگیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->